3x Gemberthee Recepten | (2024)

3x Gemberthee Recepten | (1)

Ik heb verse gemberthee denk ik al 10.000x gemaakt en nog steeds vind ik het lekker. Verse gemberthee maken is erg simpel en heeft veel gezondheidsvoordelen die ik in deze blog allemaal uitleg. Rond de herfst begin ik altijd weer aan thee met gember te denken. Wanneer er weer meer mensen ziek zijn of niet helemaal lekker, het kouder wordt of je last hebt van je buik. Verse gemberthee is gezond en staat bekend om zijn vele voordelen en geneeskracht. En misschien dat je denkt: Gember in thee, is dat niet heel erg bitter? Nee helemaal niet. Het is nog lekker ook en vooral als je het combineert met honing, citroen, sinaasappel, limoen of kruiden. Onderstaand heb ik drie gemberthee recepten voor jou, zodat je er lekker van kunt genieten.

Je kan gemberthee natuurlijk gedroogd in een zakje kopen, maar er is niets lekkerder dan je eigen verse gemberthee maken. Ook is het veel goedkoper en je kan er ook meer kopjes van zetten. Ik ben ervan overtuigd dat verse gember altijd gezonder is dan uit een zakje.

Waar is gember goed voor?

Gemberthee is erg gezond en heeft vele voordelen:

  1. Gember en hoge bloeddruk
    Gemberthee is dé ideale thee bij een verhoogde bloeddruk en een verhoogd cholesterol. Slik je al bloedverdunners dan moet je voorzichtig zijn met gember, omdat gember een bloedverdunnend effect kan geven. Kijk hierbij goed hoe hoog de concentratie gember is.
  2. Gember en zwanger
    Gemberthee helpt tegen misselijkheid en is ideaal als je zwanger bent. 70% van de vrouwen de zwanger zijn hebben last van misselijkheid en dan voornamelijk in de eerste maanden van de zwangerschap. Gember staat bekend om zijn heilzame werking tegen misselijkheid en is het perfecte middel.
  3. Gember en brandend maagzuur
    Veel zwangere vrouwen maar ook veel andere mensen hebben last van brandend maagzuur. Gember wordt al jaren gebruikt als remedie. Dus zet een lekker kopje verse gemberthee om je maagzuur te verminderen.
  4. Gember en gezonde huid
    Gember bevat veel antioxidanten en helpt je huid om mooi elastisch te blijven. Dit komt doordat de doorbloeding wordt bevordert en dit zorgt voor een gezonde huid die er jonger uitziet.
  5. Gember en ontsmettende en ontstekingsremmende werking
    Wil je graag je glanzende en gezonde huid? Gember kan hierbij helpen. Of heb je veel last van puistjes? Gember kan een uitkomst zijn door zijn ontsmettende en ontstekingsremmende werking.
  6. Gember en weerstand
    Gember is niet alleen zalig, maar verbeterd ook je immuunsysteem. Vaak gaan mensen pas gemberthee drinken als ze ziek zijn, maar je moet juist gemberthee drinken om weerstand op te bouwen en niet ziek te worden. De stof capsaïcine zorgt voor de verbeterde weerstand.
  7. Gember en spijsvertering
    Gember kalmeert je maag als je last hebt van krampen of wanneer je buik van slag is. Het verbetert de samentrekkingen van de darmen voor een snellere spijsvertering.
  8. Gember en spierpijn
    Ook hier komt de ontstekingsremmende werking weer terug. Gember vermindert de spierpijn, maar ook de zwellingen en stijfheid. Het onderzoek van de State University in Milledgeville heeft aangetoond dat spierpijn met 25% afneemt bij sporters na het innemen van een gembersupplement.
  9. Gember vermindert stress
    Gember heeft een kalmerend effect op lichaam en geest. Het schijnt je stemming te verbeteren. Last van spanningen? Neem dan even een korte pauze met een lekkere gemberthee.
  10. Gember en een frisse adem
    Een slechte adem bestrijd je met gemberthee en het zorgt voor een gezonde mondhygiëne. Hoe dan? Het reinigt je gehemelte, waardoor je mond fris en reukvrij wordt.
  11. Gember en afvallen
    Gemberthee kan helpen bij het afvallen. Dit staat ook weer in lijn met de verbeterde spijsvertering. Ook helpt gember bij het verbranden van vet en het verhoogd je metabolisme.

Hoe maak je gemberthee?

Gemberthee maken is erg makkelijk. Je raspt het velletje van de verse gember af met een mesje, snijd de gember in een aantal plakjes of een stukje zo groot als het topje van je duim en voeg het toe aan een theeglas met kokend water. Je kan er nog extra smaken aan toe voegen zoals onderstaand gemberthee recept.

1. Gemberthee met limoen en sinaasappel.

Een lekkere fris zoete thee.

Ingrediënten:

  • 2 schijfjes limoen
  • 1 kop kokend water
  • Stuk gember ter grootte van een duimtopje
  • 1 schijfje sinaasappel

2. Gemberthee met sinaasappel en koek- en speculaaskruiden.

Een kruidige, warme en zoete gemberthee.

Ingrediënten:

  • 2 schijfjes sinaasappel
  • 1 kop kokend water
  • Stuk gember ter grootte van een duimtopje
  • 0,5 tl koek- en speculaaskruiden

3. Gemberthee met kurkuma en limoen.

Deze kurkuma gember thee is lekker kruidig en fris.

Ingrediënten:

  • 1 schijfje limoen
  • 1 kop kokend water
  • Stuk gember ter grootte van een duimtopje
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf kurkuma

By Stephanie

Pasta met Zalm en BroccoliPizza met Kip, Aubergine en Gegrilde Paprika

You Might Also Like

Groene Ontbijtsmoothie

13 november 2019

20 maart 2020

Mojito Recept

18 juni 2020

3x Gemberthee Recepten | (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 6227

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.