Amazon ASIN en omgekeerde ASIN-lookup 2024 (2024)

Openbaarmaking van aangeslotenen: In volledige transparantie - sommige van de links op onze website zijn gelieerde links, als u ze gebruikt om een ​​aankoop te doen, verdienen we een commissie zonder extra kosten voor u (geen enkele!).

Als je een fervent Amazon-shopper bent, heb je je misschien afgevraagd wat de ASIN (Amazon Standard Identification Number) en de omgekeerde ASIN-lookup zijn.

Wat zijn het en hoe werken ze? In dit artikel leggen we uit wat deze termen betekenen en hoe je ze kunt gebruiken om het meeste uit je Amazon-winkelervaring te halen. We geven ook enkele tips over hoe je goede deals kunt vinden op Amazon.

Lees dus verder voor meer informatie!

Wat is een Amazon-ASIN?

Een Amazon Standard Identification Number, of ASIN, is een alfanumerieke code van 10 tekens die wordt gebruikt om producten te identificeren die op Amazon worden vermeld. De code is uniek voor elk product en wordt doorgaans toegewezen door de fabrikant.

ASIN's kunnen worden gebruikt om de productvoorraad bij te houden, te helpen met klantenondersteuning en analyses te bieden over productverkopen en trends. Als je producten op Amazon verkoopt, is het belangrijk om te weten hoe je ASIN's kunt vinden en gebruiken.

Je kunt het ASIN meestal vinden op de verpakking van het product of op de productlijstpagina op Amazon. Zodra u het ASIN heeft, kunt u dit gebruiken om uw voorraad bij te houden, verkoopgegevens van producten te controleren of problemen van klanten op te lossen.

Of je nu een Amazon-verkoper bent of gewoon een shopper, het is handig om te weten wat ASIN's zijn en hoe ze werken.

Hoe kan ik het ASIN van een product vinden?

Amazon ASIN en omgekeerde ASIN-lookup 2024 (1)

Het Amazon Standard Identification Number (ASIN) is een unieke 10-cijferige code die producten identificeert die op Amazon.com worden vermeld. Als u het ASIN voor een product kent, kunt u dit gebruiken om naar dat product te zoeken op de website Amazone website.

Meestal vindt u de ASIN van een product op de productpagina zelf. Zoek naar een sectie met het label 'Productdetails' of 'Technische details'. Het ASIN moet bovenaan deze sectie worden vermeld.

Als u het ASIN niet op de productpagina kunt vinden, staat het mogelijk vermeld op de verpakking voor het product. Soms staat de ASIN ook in de barcode van het product. Als u het ASIN nog steeds niet kunt vinden, kunt u voor hulp contact opnemen met de klantenservice.

Waar kan ik een Amazon ASIN krijgen?

Amazon ASIN en omgekeerde ASIN-lookup 2024 (2)

Een Amazon Standard Identification Number (ASIN) is een unieke identificatiecode van 10 tekens die wordt toegewezen door Amazon.com. ASIN's worden gebruikt om producten te identificeren en te volgen Amazon's catalogus. Ze worden ook gebruikt als onderdeel van de URL's voor Amazon-productpagina's. Je kunt de ASIN voor een product op verschillende plaatsen vinden:

– Op de productdetailpagina: zoek naar het ASIN naast de producttitel op de productdetailpagina.
– In de adresbalk van uw browser: wanneer u een productdetailpagina bekijkt, wordt het ASIN opgenomen als onderdeel van de URL. De ASIN voor het Lord of the Rings-boek is bijvoorbeeld B000QCE2UA en u kunt deze vinden op de URL voor de detailpagina van dat product: https://www.amazon.com/dp/B000QCE2UA/.
– Op uw eigen website of app: als u deelneemt aan de Product Advertising API of als u een RSS-feed van Amazon, bevat elk product in uw catalogus een ASIN.

Je kunt ook Amazon's online gebruiken MWS-toolkit om ASIN-informatie te krijgen voor producten in de Amazon-catalogus. Ga om aan de slag te gaan naar https://mws.amazonservices.com/

Hoe maak ik een nieuw ASIN aan?

Als je een uniek item op Amazon verkoopt, moet je er een nieuw ASIN voor maken. ASIN staat voor Amazon Standard Identification Number en wordt gebruikt om producten op Amazon te identificeren. Het aanmaken van een nieuw ASIN is snel en eenvoudig, en het duurt maar een paar minuten. Hier leest u hoe u het moet doen:

Ga eerst naar het Amazon-verkopersportaal en log in op uw account. Klik vervolgens op het tabblad ‘producten’ en selecteer ‘een product toevoegen’. Vervolgens wordt u gevraagd de productinformatie in te voeren, inclusief de naam, beschrijving, categorie en prijs.

Nadat u alle vereiste gegevens heeft ingevoerd, klikt u op de knop 'Verzenden'. Amazon beoordeelt vervolgens uw product en wijst er een nieuw ASIN aan toe. Dat is het! U heeft nu met succes een nieuw Amazon ASIN voor uw product aangemaakt.

Waarom is het Amazon ASIN zo belangrijk voor verkopers?

Als Amazon-verkoper weet je dat de sleutel tot succes erin bestaat dat je producten opgemerkt worden door potentiële kopers. En een van de belangrijkste factoren bij het bepalen of jouw product door shoppers wordt gezien, is het Amazon Standard Identification Number ASIN.

Deze unieke tiencijferige code wordt toegewezen aan elk product dat op Amazon wordt vermeld en wordt gebruikt om producten op de site te identificeren. Daarom is het essentieel om een ​​sterke en unieke Amazon ASIN voor je product te kiezen, zodat het voor shoppers gemakkelijker te vinden is.

Bovendien kan een goed gekozen Amazon ASIN ook helpen om de zoekresultaten van uw product te verbeteren, waardoor de kans groter wordt dat het wordt gezien door mensen die op zoek zijn naar producten zoals het uwe. Dus als je ernaar op zoek bent boost uw verkopen op Amazon, zorg ervoor dat u een geweldige Amazon ASIN voor uw product kiest.

Links

  • Jungle Scout versus ASINspector: de ultieme vergelijking tussen Amazon Research Tool
  • Wat is een Amazon FNSKU Hoe maak je? Moet lezen
  • Jungle Scout Sales Estimator: ontvang productonderzoeksgegevens voor Amazon-verkopers

Conclusie - Amazon ASIN en omgekeerde ASIN-lookup: hoe werkt het? 2024

Amazon ASIN en Reverse ASIN lookup zijn twee belangrijke hulpmiddelen voor online verkopers. Door te begrijpen hoe ze werken, kunt u deze hulpmiddelen optimaal benutten en uw productverkoop helpen verhogen.

Hier bij SellerEngine willen we ervoor zorgen dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft om succesvol te zijn in uw verkoopactiviteiten op Amazon. Bekijk zeker onze blog voor meer handige tips en adviezen!

Amazon ASIN en omgekeerde ASIN-lookup 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6270

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.